Mobil applikáció fejlesztés

Mobil applikáció fejlesztés

A kilencvenes évek elején az Internet korai elterjedésekor még kevesen sejtették, hogy mekkora áttörést hoz az üzleti életben a web téródítása. Pár év alatt azonban nyilvánvalóvá vált a tény, hogy az internet eszméletlen üzleti lehetőségeket rejt. A korai időszakban a cégek nem nagyon tudtak mit kezdeni az internet adta lehetőségekkel, de azt tudták, hogy jelen kell lenni. A legtöbb vállalkozás így elkezdett jelen lenni az interneten. A korai weboldalak is inkább névjegykártya tipusú weboldalak voltak. Mára azonban igazi profi weboldalakkal lehet találkozni, melyek már egy jól kiforrot technológiára épülnek.

A mobil alkalmazások élettörténete szinte teljes hasonlóságot mutat a web fejlődésével. A 2008-as okostelefon megjelenést követően a korai ébredők elkezdtek mobil alkalmazásokat fejleszteni az új technológiára, mely mobil applikáció k még viszonylag kezdetlegesek voltak hasonlóan a korai weboldalakhoz. Azonban a fejlődés a mobil alkalmazás fejlesztés tereületén jóval gyorsabb tempóban zajlik mint a web esetében történt ez korábban.
A mobil alkalmazások mára oly módon elterjedtek, hogy több milliárd aktív felhasználót tudhatnak maguk mögött. Eszméletlen üzleti potenciál lehet a cégek számára, ha sikerül jól betalálni egy-egy piaci résbe.

A kulcs a mobil applikáció fejleszésben rejlik. Egy ötlet és piaci rés megtalálása még a siker felének sem felel meg, ha nem professzionális mobil fejlesztő csapat végzi a munkát gyakran a süllyesztőben végzi egy sikeresnek vélt termék.

A profi mobil mobil applikáció fejlesztő csapat ismeri a tendenciákat, és jártas a mobil alkalmazások világában, és a munkájukon látszik, hogy szeretik a munkájukat. Nem egyszerű feladat a legjobb csapatot kiválasztani, de érdemes leinformálni a kiszemelt mobil fejlesztő céget, akár a korábbi munkáik alapján megkeresni a megrendelőket és véleményt kérni tőlük.
A másik nagyon fontos dolog, hogy natív fejelsztésben érdemes gondolkodni, mert ugyan léteznek kereszt platformos megoldások, de messzemenően nem olyan hatékonyak mint a natív fejelsztés.
Érdemes rákérdezni a mobil app fejlesztőnél, hogy mennyi garanciát vállal a munkájára, mert gyakori példa, hogy mire felfut egy-egy mobil app (kb-6-8 hónap) addigra már, nincs támogatás a fejlesztett alkalmazáson és a hibajavítást csak külön díj fejében végzik el.

Már a mobil applikáció fejlesztés elején érdemes úgy gondolni a projekre, hogy az rövid időn belül világméretű lehet, tehát az alkalmazás tervezésénél mindenképp így kell gondolkodni. Ennek oka egyszerű. Ha befut egy app, akkor a legrövidebb időn belül kell kijavítani a hibákat, és új funkciókkal bővíteni. Ha egy kis dimenzira tervezett appon kell ilyen fejlesztést végezni az jóval több időbe telik, így a konkurenciának lehet elég ideje, hogy elénk kerüljön.

Még egy gyakori hiba szokott lenni a mobil applikáció fejlesztésnél, hogy az applikáció célpiac felmérés nem történik meg, és az app publikálását követően a marketing stratégia nem hozza a várt eredményt. A publikálás utáni marketing kiadások költségénél érdemes nagyjából annyi összeggel számolni mint maga a fejlesztés költsége.

Nagyjából ezek a leggyakoribb buktatók, de ha profi csapattal szeretnél együtt dolgozni keressd a PlixApp Kft.-t, ahol eszméletlen profi szakemberek végzik a mobil alkalmazások fejlesztését.